Sådan gør vi hos os

Hvalpene hos os fødes inde i huset og bor der alle 8 uger. De fødes i bassin, som er virkelig fint for tæven, at ligge i. Det er nemt og praktisk at rengøre. Når hvalpene er født, vil vi hurtigst muligt herefter, gå reservationslisten igennem og kontakte alle mht til endelig reservation af hvalp.

Fra hvalpene er 4-16 dage bruger jeg biocensor programmet, som har vist at styrke hvalpene i forhold til stresshåndtering senere i livet. Når de er omkring 2 uger gamle kommer de små øjne til syne og hvalpene begynder, at søge mere rundt i kassen. Mellem 2-3 uger erstattes bassinet af en hvalpegård med mere plads til at bevæge sig på. Hvalpegården laves større i takt med deres alder og udviklingsfaser. Ved ca 3. leveuge begynder de så småt, at få tilbudt fast føde i form af Startermousse fra Royal Canin med lidt mælkeerstatning i. Når de har styr på at spise dette, startes der op på opblødt let most tørfoder, som de får flere gange dagligt og øges i naturlig takt med deres alder. Omkring 5-6. leveuge spiser de det næsten tørt med lidt vand på eller som små fodersøg.

De kommer naturlivis ud alt det vejret tillader fra omkring 4. leveuge, hvor tæven naturligt vil tage dem med ud af hulen og præsentere dem for resten af flokken. 

De har bamser, legetøj og forskellige motorik aktiviteter tilrådighed i dagtimerne, som stimulerer dem motorisk og præger dem på lyde, dufte så de stimuleres i forhold til den udviklingsfase de er i.

De lærer indkaldsfløjt at kende, de har kørt i bil et par gange og hørt skud på behørig aftsand.

Når hvalpene er placeret i 7. leveuge, laver vi en fælles dag med alle jer hvalpekøbere, hvor vi tager en lille udflugt med hvalpene i skoven. De får en fin oplevelse og I får lidt egen tid med den hvalp, som flytter hjem til jer.

Galleri og videoerne herunder giver et lille indblik i hvordan vi gør hos os og hvordan rammerne er, hvor hvalpene vokser op. Udenfor fik vi i 2023 skiftet hundegårdselementerne ud med en pænere forlængelse af terassehegnet, som danner rammen om hvalpegården uden for.